Gå til indhold
Foto: Jakob Kudsk Steensen, 'The Deep Listener', The Serpentine Galleries
Foto: Jakob Kudsk Steensen, 'The Deep Listener', The Serpentine Galleries

Pressemeddelelse -

Ny portrætserie skal bidrage til at fremhæve lovende kunstnere

Bikubenfonden går nu i luften med filmportræt-serien ARTISTIC PRACTICE, hvor en dansk kunstner med særligt lovende praksis og potentiale udfoldes visuelt. Det første portræt er med den banebrydende billedkunstner inden for VR-kunst, Jakob Kudsk Steensen.

Billedkunstner Jakob Kudsk Steensen har de seneste par år markeret sig nyskabende gennem sine Virtual Reality-værker i et grænseland mellem kunst og film. Den 12. juli åbner han med et værk bestilt særligt til The Serpentine Galleries i London og i den forbindelse udgiver Bikubenfonden et filmportræt af ham.

"Bikubenfonden arbejder for at nyskabe muligheder for kulturinstitutioner og for professionelle kunstnere, bl.a. ved at bistå kunstnere i at udvikle deres potentiale og sætte fokus på særligt lovende praksisser. Af den grund søsætter vi portrætserien ARTISTIC PRACTICE – denne gang med Jakob Kudsk Steensen. Målet med denne og andre film er at den potentielt kan løfte og styrke kunstneres synlighed i deres videre karriere, nationalt som internationalt," siger chef for kunstområdet i Bikubenfonden, Mette Marcus.

Jakob Kudsk Steensen arbejder som kunstner med virtuelle og syntetiske virkeligheder, og han skaber nye komplekse verdener i digitale miljøer, man som publikum kan opleve gennem fx VR eller via sin smartphone.

I forbindelse med arbejdet med ARTISTIC PRACTICE har Jakob Kudsk Steensen mødt Hans Ulrich Obrist, kunstnerisk direktør for The Serpentines Galleries, og dette møde er grundstenen i portrættet af Kudsk Steensen, der fokuserer på Jakobs arbejdsprocesser og undersøgelser af økosystemer og menneskets påvirkning af dem.

"Jeg er meget taknemmelig for, at Bikubenfonden har initieret mødet med Obrist og skabt portrættet, som kan være med til at sætte fokus på min kunstneriske praksis. Særligt er jeg optaget af, hvordan menneskers beherskelse af naturen har igangsat processer, som mennesket ikke selv kan beherske," siger Jakob Kudsk Steensen.

Værket The Deep Listener åbner 12. juli på The Serpentine Galleries i London. Det er et AR-værk, der inviterer publikum ind i de komplekse økosystemer, som omgiver The Kensington Gardens parkområde rundt om The Serpentine Galleries. Værket opleves gennem den besøgendes smartphone, hvor man fra en app kan dykke ned i og på opdagelse i The Kensington Gardens flora og fauna. 

Se ARTISTIC PRACTICE – Jakob Kudsk Steensen her: https://vimeo.com/347042970

FAKTA

 • ARTISTIC PRACTICE er et person- og værknært portrætinterview, hvor en dansk kunstner med særligt lovende praksis og potentiale udfoldes visuelt. 
 • ARTISTIC PRACTICE er en videreudvikling af Bikubenfondens kunstsaloner VISION, som er debatter, kunstnerinterviews (den såkaldte Interviewsalonen), samt en salonform, hvor kunstnere tager styringen (Den kunstnerstyrede salon).
 • Bikubenfonden stiller ARTISTIC PRACTICE til rådighed for kunstneren og hans samarbejdspartnere fx The Serpentine Galleries, Google Arts and Culture.
 • ARTISTIC PRACTICE – Jakob Kudsk Steensen er produceret af Koefoed Film for Bikubenfonden.
 • Kommende kunstnere i ARTISTIC PRACTICE-serien er:
  Kunstnerduoen Kirsten Astrup og Maria Bordorff
  Koreograf og formskaber Gunilla Lind
  Instruktør Sargun Oshana


CV – Jakob Kudsk Steensen
Jakob Kudsk Steensen (f. 1987, DK) har base i New York. Det seneste år har han bl.a. udstillet på Zabludowicz Collection 360 space i London og 5th Trondheim Biennale. I 2017 havde han en soloudstilling på Times Square Arts: BRIC i New York. Han var indstillet til den prestigiøse International Future Generation Art Prize 2019 i Kiev for RE-ANIMATED, som også udstilles på Venedig Biennalen i 2019. Jakob deltog i foråret 2019 i den toneangivende amerikanske festival South By Southwest (SXSW) i april 2019. Jakob er en alumni fra NEW INC, en teknologi og kultur inkubator på The New MUSEUM, i NYC. 

Related links

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale