Gå til indhold
John Kørner bag ny Årets Reumert-statuette

Pressemeddelelse -

John Kørner bag ny Årets Reumert-statuette

Årets Reumert får i år et helt nyt format, og i den forbindelse har Bikubenfonden taget initiativ til at få skabt en ny statuette, som følger med de fornemme Reumert-priser. Således har Bikubenfonden netop afholdt en lukket konkurrence med fem inviterede kunstnere, som hver skulle komme med et bud på, hvordan den nye statuette skulle tage sig ud.

En enstemmig jury fandt nemt en vinderstatuette. Den er skabt af den danske billedkunstner John Kørner, og statuetten er et mundblæst, flerfarvet kunstværk i glas, der er indvendigt forsølvet. Se den samlede juryoversigt herunder.

En direkte kommentar til scenekunstens væsen

Om hvorfor valget faldt på John Kørners statuette siger direktør i Bikubenfonden, Søren Kaare-Andersen, på vegne af dommerpanelet:

”Hver statuette er et unika, hvilket understreger Årets Reumerts hyldest af den individuelle præstation. Kørner har skabt en statuette i en klassisk form, men med et nutidigt udtryk. Kombinationen af det blankt skinnende glas og den glimtende spejleffekt, giver et nærmest futuristisk visuelt spil i materialet. Statuetten fungerer som en direkte kommentar til scenekunstens væsen, som en dynamisk refleksion af verden – både når den holdes som sejrstrofæ ud mod verden, og når den vendes mod prisvinderen selv.”

En æstetisk prydsgenstand

John Kørner udtaler selv følgende om sin vindende statuette:

”Mit bidrag er et forsøg på at forene de smukkeste dyder fra teatret og det performative, og statuetten er i sin klassiske form en sejr, et storslået resultat, en æstetisk prydsgenstand! Den har fået liv gennem det traditionelle håndspejl, som kan ses som et symbol på scenekunstnerens ypperste remedie lige før, vedkommende entrerer scenen.”

Statuetterne vil blive uddelt første gang ved den næste og 16. udgave af Årets Reumert, der finder sted den 22. juni 2014 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. 

De nominerede til Årets Reumert offentliggøres 5. maj

Årets Reumert afvikles i år som en teaterforestilling, der instrueres af Reumert-vinderen Minna Johannesen. Overrækkelsen af Reumert-priserne er integreret i forestillingen og prisvinderne vil som tidligere blive udpeget af Reumert-juryen. Der uddeles som de tidligere år priser i 16 kategorier, samt op til 10 talentpriser.

De nominerede offentliggøres 5. maj live fra det endelige nomineringsmøde via Bikubenfondens profiler på Twitter og Årets Reumerts profil på Facebook.

Læs mere i vedhæftede pdf.


Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og Bikubenfondens Museumspriser. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale