Gå til indhold
Kronprinsparrets Priser 2020, Foto: Værket / Ulrik Jantzen
Kronprinsparrets Priser 2020, Foto: Værket / Ulrik Jantzen

Pressemeddelelse -

Randers er værtsby for Kronprinsparrets Priser 2020

Når Kronprinsparret hædrer markante indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde, kommer det i år til at foregå lørdag den 31. oktober på Værket i Randers. Showet produceres i samarbejde med DR og sendes live på DR1 kl. 21.00.

Kronprinsparrets Priser afholdes hvert år i skiftende danske byer, og i år vil Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen indtage scenen på Værket i Randers, når de sætter fokus på ekstraordinære præstationer inden for kunst, kultur og socialt arbejde.

Jysk knudepunkt for natur og kultur
Randers er en af Danmarks ældste købstæder, og selvom det er en moderne by, lægger den ikke skjul på sine historiske træk, der kan spores helt tilbage til middelalderen. Byen, der er kendt for sine smukke omgivelser ud til Gudenåens munding og tæt på Randers Fjord, er præget af et stærkt fællesskab og et rigt kulturliv med mange forskelligartede tilbud; Om man vil opleve danske mesterværker fra 1800-tallet og frem til i dag på Randers Kunstmuseum eller det socialt funderede GAIA Museums tankevækkende outsiderkunst. Om man vil tæt på regnskovens vilde dyr i Randers Regnskov, dykke ned i historien om livet langs fjorden og Gudenåen på Museum Østjylland eller underholdes af levende scenekunst fra Randers’ rige teatermiljø og mangfoldige musikscene.

Musik- og teaterhuset Værket, der lægger scene til Kronprinsparrets Priser 2020, har til huse i Randers’ gamle elværk og har siden 1990 lagt scene til store oplevelser inden for alt fra ballet over skuespil til rytmiske koncerter og comedy.

Modtagere af Stjernedryspriser afsløres
Kronprinsparrets Priser 2020 bliver som de foregående år en festlig aften med kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af fire priser. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet den 31. oktober, mens de to Stjernedryspriser bliver offentliggjort i ugen op til prisuddelingen.

Det vil være muligt at købe billetter til Kronprinsparrets Priser på Værket i Randers. Billetsalget starter den 1. oktober 2020 kl. 11.00 på vaerket.dk. 

Du kan se Kronprinsparrets Priser 2020 på DR1 lørdag den 31. oktober kl. 21.00 og følge prisuddelingen på DR’s, Bikubenfondens og Kongehusets digitale platforme. Du kan også følge prisuddelingen via #kronpriser.

FAKTA
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Der uddeles fire priser. Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr. Læs mere om Kronprinsparrets Priser på: www.bikubenfonden.dk/kronprinsparrets-priser

Særlige forhold under COVID-19
Forholdene omkring arrangementet vil på grund af COVID-19 blive anderledes i år, hvor der må tages særlige hensyn i forhold til afstand og hygiejne. Vi følger sundhedsmyndighederne nøje og tilpasser løbende arrangementet efter deres anvisninger og retningslinjer.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26

Relateret materiale