Gå til indhold
Erika de Casier. Foto: Dennis Morton
Erika de Casier. Foto: Dennis Morton

Pressemeddelelse -

RedenUng og Erika de Casier modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser

Det bliver den sociale indsats RedenUng og producer, sangskriver og sanger Erika de Casier, der modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser. Priserne bliver overrakt på lørdag den 25. september, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Vejle Musikteater ved et show, der sendes live på DR1 kl. 21.00.

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner med et særligt talent og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Sammen med prisen får de to modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser hver 100.000 kr.

RedenUng
Den sociale indsats RedenUng modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for den særlige rådgivning, de tilbyder unge, der sugar-dater. Prisen gives blandt andet for indsatsens måde at møde nutidens unge i deres virkelighed og tilbyde dem et åbent rum uden fordømmelse.

RedenUng er et landsdækkende tilbud under KFUKs sociale arbejde. Det blev etableret i 2015 for at styrke unges bevidsthed om egne og andres seksuelle grænser og for at forebygge, at unge indgår i prostitutionslignende relationer. Selve indsatsen består af et anonymt rådgivningstilbud på chat og telefon til unge, forældre og fagfolk samt tilbud om rådgivning på deres kontorer i København, Odense, Aarhus og Aalborg. Desuden udbreder RedenUng generel viden om emnet gennem undervisningsforløb på skoler og ungdomsuddannelser.

Erika de Casier
Producer, sangskriver og sanger Erika de Casier modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for hendes nyskabende tilgang til musikken og for at turde gå sine egne veje.

Som den ene del af R&B-duoen Saint Cava udgav hun i 2014 debutsinglen Forget', der året efter blev fulgt op af en debut-EP. I 2019 producerede hun i samarbejde med producer Natal Zaks sit første soloalbum ‘Essentials’ og udgav det gennem sit pladeselskab Independent Jeep Music. Siden er hun blevet signet på det anerkendte engelske pladeselskab 4AD og udkom i maj 2021 med albummet Sensational. Hendes lyd spænder over R&B, trance, pop og garage, og lige nu nyder hun stor anerkendelse internationalt og har blandt andet givet koncerter i Storbritannien, Frankrig, Belgien, Nederlandene og Japan.

Prisoverrækkelse direkte på DR1
Erika de Casier og RedenUng får overrakt Stjernedryspriserne ved Kronprinsparrets Priser, der finder sted i Vejle Musikteater lørdag den 25. september. Prisuddelingen sendes direkte på DR1 kl. 21.00 og på DRTV. Her er Tina Müller og Kåre Quist værter, mens blandt andre Drew Sycamore, Christopher, Iomfro og Scarlet Pleasure vil optræde.

FAKTA om Kronprinsparrets Priser
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Der uddeles i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris offentliggøres ved prisuddelingen i Vejle Musikteater den 25. september.

Kronprinsparrets Priser er hæderspriser og kan ikke søges. Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kunst og kultur og socialt arbejde.

FAKTA om stjernedrysprismodtagerne


Erika de Casier

 • Komponist, producer, tekstforfatter og sanger født i 1990
 • Boede i Portugal indtil hun var 8 år og voksede derefter op i Ribe og Århus.
 • Uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i 2020
 • Debuterede som del af R&B-duoen Saint Cava i 2014 med singlen ’Forget’
 • Udgav sin første soloalbum Essentials i 2019
 • Producerer også for andre, og har blandt andet remixet Dua Lipa sangen ”Physical”


  Udvalgte udgivelser

 • 2019 Essentials (debutalbum)
 • 2020 No Butterflies, No Nothing (single)
 • 2021 Drama (single)
 • 2021 Polite (single)
 • 2021 Busy (single)
 • 2021 Sensational (2. album)


  RedenUng

  • Landsdækkende tilbud under KFUKs sociale arbejde
  • Etableret i 2015 for at styrke unges bevidsthed om egne og andres seksuelle grænser og for at forebygge, at unge indgår i prostitutionslignende relationer.
  • Tilbyder anonym rådgivning på chat og telefon til unge, forældre og fagfolk samt fysisk rådgivning i København, Odense, Aarhus og Aalborg
  • Turnerer rundt på danske skoler og ungdomsuddannelser med undervisningsforløbet ”Gråzoner”, hvor elever lærer at reflektere over egne og andres grænser.
  • Indgår i forskningsprojekt om ”Sugardating blandt udsatte unge” sammen med forskere fra RUC og Aarhus Universitet.

  Emner

  Kategorier


  Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

  Kontakt

  Iben Haugaard

  Iben Haugaard

  Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26

  Relateret materiale