Gå til indhold
Kronprinsparrets Priser 2021. Foto: Agnete Schlichtkrull / Vejle Musikteater
Kronprinsparrets Priser 2021. Foto: Agnete Schlichtkrull / Vejle Musikteater

Pressemeddelelse -

Vejle er værtsby for Kronprinsparrets Priser 2021

Når Kronprinsparret hædrer fremragende præstationer inden for kunst, kultur og socialt arbejde, kommer det i år til at foregå i Vejle Musikteater. Showet produceres i samarbejde med DR og sendes live på DR1 lørdag den 25. september kl. 21.00.

Hvert år afholdes Kronprinsparrets Priser et nyt sted i Danmark, og i år vil Vejle Musikteater danne rammen om prisuddelingen, hvor Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser skal uddeles.

Værtsby med unik kulturhistorie og moderne arkitektur  
Bakkede skovlandskaber og nye markante byggerier er kendetegnende for årets værtsby Vejle. Byens havnefront er på få år blevet forvandlet til en integreret del af byen og rummer flere arkitektoniske vartegn. Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliassons bygningsværk ’Fjordenhus’ er siden indvielsen i 2018 blevet ét af de mest kendte. Samme år kunne Vejle indvie ’Bølgen’, tegnestue Henning Larsen Architects’ bølgeformede lejlighedskompleks, der er inspireret af det kuperede landskab og Vejle Fjord.

Udover den moderne arkitektur rummer Vejle Kommune også nogle af Danmarks historiske vartegn – blandt andet ’Danmarks dåbsattest’, som Harald Blåtand i 900-tallet lod indmejsle på en runesten i Jelling og opførte sammen med to gravhøje og en kirke. Jelling-monumenterne har siden 1994 været UNESCO verdensarv.
Hos Vejle Museerne, der omfatter 10 små og store udstillingssteder i Vejle by og omkring Ådalen, finder man desuden jernalderlandsbyen Vingsted, Egtvedpigens gravplads samt Vejle Kunstmuseums samling af grafisk kunst, guldaldermalerier og dansk ekspressionisme.

 Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen udtaler:
”I Vejle har vi et aktivt og rigt kulturliv – både historisk, socialt og kunstnerisk. Derfor ser vi frem til at byde Kronprinsparret velkommen og til at vise seerne en by, der sprudler af virkelyst og udvikling, og hvor der er rig mulighed for bevægelse. Kronprinsparrets Priser er et årligt kulturelt højdepunkt, og vi er stolte over, at denne særlige begivenhed i år finder sted i Vejle Musikteater.”  

Vejle Musikteater, der danner ramme om Kronprinsparrets Priser 2021, er centralt placeret i Byparken og har siden åbningen i 1993 lagt scene til mange store kulturarrangementer inden for ballet, koncerter, stand-up og musicals.

Modtagere af Stjernedryspriser afsløres før showet    
Kronprinsparrets Priser 2021 bliver som de foregående år en festlig aften med musikalske og kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af fire priser. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet den 25. september, mens de to Stjernedryspriser bliver offentliggjort i ugen op til prisuddelingen.

Det vil være muligt at købe billetter til Kronprinsparrets Priser i Vejle Musikteater. Billetsalget annonceres inden længe på www.vejlemusikteater.dk.

Du kan se Kronprinsparrets Priser 2021 på DR1 lørdag den 25. september kl. 21.00 og følge prisuddelingen på DR’s, Bikubenfondens og Kongehusets digitale platforme. Du kan også følge prisuddelingen via #kronpriser.

FAKTA
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Der uddeles fire priser. Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr.
            
Læs mere om Kronprinsparrets Priser på: www.bikubenfonden.dk/kronprinsparrets-priser

Særlige forhold under COVID-19                    
Som følge af COVID-19 tages der særlige hensyn i forhold til afstand og hygiejne. Vi følger sundhedsmyndighederne nøje og tilpasser løbende arrangementet efter de gældende anvisninger og retningslinjer.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale