Gå til indhold
Udstillingsprisen Vision 2017 åbner for idéer

Pressemeddelelse -

Udstillingsprisen Vision 2017 åbner for idéer

Danske museer, kunsthaller og andre udstillingsaktører har igen mulighed for at få realiseret en visionær udstillingside, når Bikubenfonden åbner for forslag til Udstillingsprisen Vision 2017. Fra i år vil det være idéer med afsæt i kunsthistorien, der kommer i betragtning, og en ny udvælgelsesprocedure bliver sat i værk. Der er deadline for at indsende forslag 14. december 2016.

Hvad er den gode udstilling? Det spørgsmål ønsker Bikubenfonden at få belyst og se konkrete svar på. Med Udstillingsprisen Vision giver fonden hvert år tre millioner kroner til en visionær udstillingsidé med nutidig relevans.

Skærpet fokus på kunst
Bikubenfonden har tidligere arbejdet inden for både det kunsthistoriske og kulturhistoriske felt. Men i sommeren 2016 har fonden skærpet sin strategi og øget sit fokus på kunst, mens kulturhistorie ikke længere er en del af fondens arbejdsområde. Det kommer til at afspejle sig i Udstillingsprisen Vision, hvor det fremover kun er ideoplæg med afsæt i kunsthistorien, der kommer i betragtning.

- I Bikubenfonden har vi nu fokus på scenekunst og billedkunst. Vi har valgt at skærpe vores fokus for at kvalificere vores arbejde. Blandt andet giver et skærpet fokus os mulighed for at indgå i en tættere dialog med branchen og dermed lokalisere de områder, der har behov for støtte eller særlige indsatser. På den måde bliver vi bedre til at bistå kulturinstitutionerne med at gå nye veje eller realisere deres potentiale,” fortæller Bikubenfondens chef for kulturområdet Mette Marcus.

Støtte til videreudvikling af idéer
Ud over det skærpede fokus har Bikubenfonden også justeret på udvælgelsesproceduren til prisen. Således vil juryen efter deadline den 14. december udvælge 3-5 af de indsendte idéoplæg og invitere disse til en 2. runde, hvor deltagerne hver især får støtte til at videreudvikle og kvalificere deres udstillingsideer, inden juryen udpeger den endelige vinder i det nye år.

Nye jurymedlemmer
En jury bestående af fagfolk fra relevante brancher vurderer alle indkomne idéoplæg i fortrolighed. For at sikre dynamik i juryen justeres den hvert andet år. Juryen 2017-2019 består af:

- Stine Goya, kreativ direktør og Founder, Stine Goya A/S
- Mette Kynne Frandsen, adm. direktør, partner og arkitekt MAA, Henning Larsen Architects
- Malene Vest Hansen, lektor i kunsthistorie, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet (nyt jurymedlem)
- Jacob Wamberg, professor dr.phil. i kunsthistorie, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet (nyt jurymedlem)
- Jacob Lillemose, kurator/leder X AND BEYOND (nyt jurymedlem)
- Mette Marcus, chef for kulturområdet, Bikubenfonden
- Søren Kaare-Andersen, adm. direktør, Bikubenfonden

FAKTA

Kort om Udstillingsprisen Vision
Prisen uddeles hvert år til en visionær udstillingside med nutidig relevans. Idet Bikubenfonden fra sommeren 2016 udelukkende arbejder med fokus på kunst, vil det kun være ideoplæg med et kunsthistorisk afsæt, der kommer i betragtning.

Juryen bedømmer alle indkomne idéer i fortrolighed og udvælger 3-5 oplæg. Disse oplæg inviteres til en 2. runde, hvor de modtager 20.000 kr. til videreudvikling af deres ideer. Den endelige vinder udvælges af juryen i starten af 2017. Vinderen modtager tre millioner kroner til realisering af sin udstillingsidé.

Sådan deltager du
Udstillingsidéer sendes per mail til vision@bikubenfonden.dk senest 14. december kl. 12. Idéoplæg skal afleveres i en samlet pdf, som indeholder følgende:

Motiveret ansøgning på max 2 sider, herunder:

- Idébeskrivelse
- Navn og kontaktoplysninger på projektansvarlig
- Navn og kontaktoplysninger på øvrige kontaktpersoner
- Evt. billedmateriale
- Overordnet info om projektets organisering, eventuelle samarbejdspartnere, budget, plan for PR/Kommunikation og tidsplan med dato for udstillingsåbning.

Visionssaloner
I forlængelse af prisen inviterer Bikubenfonden til en række saloner i løbet af året. Her bliver tendenser og udvikling inden for udstillingsområdet sat til debat.

Tidligere vindere af prisen
2015: Medicinsk Museion med udstillingsprojektet ’Mind the Gut’
2016: Kunstnergruppen Sisters Hope og Den Frie Udstillingsbygning med udstillingen ’Sisters Academy – The Boarding School’.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for scenekunst, billedkunst og sociale formål.

Desuden udvikler Bikubenfonden egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale