Gå til indhold
Fremadstormende koreograftalent udfordrer tidens urovækkende digitale forfængelighed

Nyhed -

Fremadstormende koreograftalent udfordrer tidens urovækkende digitale forfængelighed

Bikubenfonden har udpeget den talentfulde Gunilla Lind til fondens indsats Artistic Practice. Indsatsen har til formål at styrke danske kunstneres mulighed for internationalt gennembrud.

Bikubenfonden har rettet spottet mod den unge koreograf og formskaber, Gunilla Lind, der med et hyperaktuelt afsæt i tidens forfængelighed rammer sit publikum med vild humor og et overdådigt scenarisk sci-fi univers, der sætter vores behov for anerkendelse på spidsen. Fonden har et ønske om at styrke mulighederne for at talentfulde danske kunstneriske praksisser kan gøre sig gældende på den internationale kunstscene. Derfor udgiver fonden i samarbejde med kunstneren et filmportræt, hvor vi får indblik i de kunstneriske metoder og bagvedliggende tanker, som særligt kendetegner kunstnerens arbejde.

Som en del af indsatsen Artistic Practice får den udpegede kunstner mulighed for at vælge en international profil som samtalepartner i en interviewsalon. Her udvalgtes den anerkendte leder af Skånes Dansteater, Mira Helenius Martinsson, der har et stort skandinavisk og internationalt netværk og udsyn inden for dans.

“Gunilla creates visual works with elegant ambience by offering the spectator colour harmonies and surprising shapes. The sharp content is seamlessly weaved inside the concepts. Her work is minimalistic and at the same time rich. The impressions are long lasting and thought-provoking making her a relevant choreographer representing her generation,” fortæller Mira Helenius Martinsson om mødet med Gunilla Lind.

Samtalen indgår som en del af et filmportræt, hvor kunstneren får mulighed for at kommunikere sin kunstneriske praksis og via et filmisk portfolio nå national og international bevågenhed fra samarbejdspartnere og branche.

”Mødet med Mira gav mig en enestående chance for at sparre med en international profil, som har indgående kendskab til dans og koreografi om at sætte ord på min koreografiske praksis. Artistic Practice-filmportrættet har udfordret mig til at sætte spørgsmålstegn ved mine kunstneriske valg og dermed blive endnu mere opmærksom på min koreografiske proces. Filmen er for mig et helt unikt – og meget præcist – visuelt visitkort, der vil skærpe opmærksomheden omkring mit kunstneriske arbejde både nationalt og internationalt,” fortæller Gunilla Lind.

Chef for kunstområdet i Bikubenfonden, Mette Marcus fremhæver her fondens begrundelse for valget af Gunilla Lind: ”Bikubenfonden har valgt at fremhæve Gunilla Linds praksis, fordi vi synes hun arbejder med en unik blanding af moderne dans, fysisk teater, mode, lyskunst og arkitektur på en helt ny måde. Som digital indfødt, skærper hun med naturlig autoritet vores opmærksomhed på sandhedsværdien i det digitaliserede; hvad gør det ved os, når vi interagerer med billedmanipulerede kroppe og virtuelle identiteter udgjort af nuller og ettaller. Med hendes særlige greb udfordrer hun måden, vi både opfatter os selv og andre på. I sine sceniske værker insisterer hun på at tænke krop, kostume og bevægelser sammen i både modige og urovækkende sanselige rum, der rummer stort kunstnerisk potentiale – også udover landets grænser.”

Se portrættet af Gunilla Lind her: https://vimeo.com/402526925

Gunilla Lind om sine værker:
”Jeg mener, det er vigtigt, at vi i en så skærmpræget verden møder scenekunst, hvor vi som tilskuere fornemmer former, dimensioner og teksturer. At møde kroppe der ikke kun er en flade som på en skærm, men opleve den levende og bevægende krops former i samspil med scenografiske elementer og formbare kostumer. Kønsdebatten er også en stor del af mit univers. Jeg oplever, at sociale medier skaber et rum for eksponering af kønsstereotype glansbilleder af, hvordan vi bør se ud og arte os – jeg ønsker gennem mine værker at sætte spørgsmålstegn ved samfundets strukturer og måden, hvorpå vi fremstiller og performer køn.”


FAKTA om Gunilla Lind

 • Koreograf og formskaber
 • Debuterede i 2017 med danseforestillingen 'VANITY OF MODERN PANIC – V.O.M.P.'
 • Modtog i 2018 en Reumert Talentpris for arbejdet med V.O.M.P.
 • Gunilla Lind har særlig interesse for krop og identitet. I sin kunstneriske praksis omformer hun kroppen ved hjælp af kostumer og bevægelser, der udfordrer måden, vi opfatter os selv og andre på.
 • Aktuel med forestillingen 'LOVEU2ND', V.O.M.P og SORRY NOT SORRY (i produktion – premiere i sæson 20/21 på Teater Sort/Hvid)
 • 'LOVEU2ND' bliver præsenteret den 28. maj som en del af CPH STAGEs VIRTUELLE INTERNATIONALE DAGE (28.-30. maj 2020). 'LOVEU2ND' er kurateret af en jury til den danske showcase, der er en møde- og markedsplatform, som promoverer original dansk scenekunst for det internationale scenekunstsamfund.
 • I maj 2021 er Gunilla Lind Danseteater inviteret af Skånes Dansteater til at spille 'LOVEU2ND' og V.O.M.P.


FAKTA om Artistic Practice

 • Artistic Practice er et person- og værknært portrætinterview, hvor en dansk kunstner eller kunstnerduo med særligt lovende praksis og potentiale udfoldes visuelt.
 • Målet er at bidrage til at løfte og styrke kunstnernes synlighed i deres videre karriere, nationalt som internationalt.
 • Artistic Practice er en videreudvikling af Bikubenfondens kunstsaloner Vision.
 • Bikubenfonden stiller Artistic Practice til rådighed for kunstnerne som et led i en internationalisering af dansk kunst.
 • Artistic Practice – Gunilla Lind er produceret af Meeto Film for Bikubenfonden.
 • Se mere om Gunilla Lind her: www.gunillalinddanseteater.com


Tidligere udgivelser i Artistic Practice-serien:


Kommende kunstnere i Artistic Practice-serien er:

 • Instruktør Sargun Oshana
 • Scenograf Ida Grarup
 • Billedkunstner Alexander Tillegreen


For yderligere information kontant Mette Roer, Bikubenfonden via mr@bikubenfonden.dk eller producent Shuli Nordbek, Gunilla Lind Danseteater via gunillalinddanseteater@gmail.com

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale

Bikubenfondens portrætserie Artistic Practice præsenterer scenograf, rum- og kostumedesigner Ida Grarup

Bikubenfondens portrætserie Artistic Practice præsenterer scenograf, rum- og kostumedesigner Ida Grarup

”Som kunstner har man en platform – og man skal være villig til at stå på mål for det, man siger fra den platform.” Sådan lyder det fra scenograf, rum- og kostumedesigner Ida Grarup. Hun ser teatret som et rum for undersøgelse og en empatimaskine, som sætter scene til, at man som publikum undres, kommer i tvivl og ser verden med andre øjne for et øjeblik. "Teatret kan udvide grænserne for, hvad vi