Gå til indhold
Stéphanie Surrugue og Kåre Quist ved Kronprinsparrets Priser 2016. Foto: Büro Jantzen
Stéphanie Surrugue og Kåre Quist ved Kronprinsparrets Priser 2016. Foto: Büro Jantzen

Nyhed -

Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter ved Kronprinsparrets Priser 2017

For tredje år i træk er Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værter, når H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen skal uddele deres priser. I år finder uddelingen sted i Jysk Musikteater i Silkeborg lørdag den 25. november.

Det bliver alle gode gange tre for Stéphanie Surrugue og Kåre Quist, når H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen skal uddele deres priser i Jysk Musikteater i Silkeborg lørdag den 25. november. Her er hitmageren Aura, anmelderdarlingen Bisse samt bysbørnene Simon Kvamm og Shaka Loveless blandt de optrædende.

Det er 13. gang, at H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen hædrer ekstraordinære præstationer inden for kultur og sociale indsatser. Det sker ved det store liveshow Kronprinsparrets Priser 2017 på DR1 lørdag den 25. november kl. 21.00.

Midtjysk værtsby med rigt kulturliv
I år hædres fremragende præstationer inden for kunst, kultur og sociale indsatser i Jysk Musikteater i Silkeborg, hvor Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedrys-priser skal uddeles.

Årets værtsby er omgivet af Silkeborgsøerne, Gudenåen og Danmarks største skovområde. Derudover byder Silkeborg også på et rigt kulturliv, og som partner i Den Europæiske Kulturhovedstad 2017 er byen med til at sætte fokus på kunst og kultur i det midtjyske.

Alle gode gange tre
Aftenens værter er igen i år Stéphanie Surrugue og Kåre Quist, der sammen vil guide seerne gennem en festaften med liveoptrædener inden for flere kunstarter. At det i år bliver til alle gode gange tre for de garvede værter, er da heller ingen tilfældighed. Begge sætter Kronprinsparrets Priser meget højt og nyder samtidig hinandens selskab:

“For mig at se er Kronprinsparrets Priser en hyldest og en håndsrækning til sociale og kunstneriske ildsjæle, der gør en forskel i det danske samfund. Det er ikke bare et ”award show”, det er en prisuddeling med en ægte relevans”, siger Stéphanie Surrugue, der suppleres af Kåre Quist:

”Jeg kan stadig mærke suget i maven fra sidste år Holstebro. Det ER bare noget særligt, når Kronprinsparret hylder og anerkender kulturlivet. Kronprinsparret og Kongehuset evner i den grad at skabe en særlig aften. Det er en fest med høj musik for kulturen, og så er det en glæde at mærke et publikum, der altid er på toppen på de her aftener”, siger Kåre Quist, der også glæder sig at stå på scenen med Stéphanie igen:

”Min helt personlige bonus er at få lov til at stå på scenen med Stéphanie, som er en helt særlig kollega. Stéphanie flyver endnu engang hjem fra udlandet, og jeg kommer direkte fra et vanvittigt presset program med intens dækning af kommunalvalget. Kan man så overhovedet overkomme at lave et stort award show? Hvis det er Kronprinsparret, der spørger, og makkeren hedder Stéphanie Surrugue - så er svaret et rungende JA!”.

Stéphanie Surrugue sætter også stor pris på samarbejdet med sin medvært:

“Jeg er simpelthen så glad for at være makker med Kåre for tredje år i træk. Til hverdag har jeg jo mest at gøre med ham med på tusindvis af kilometers afstand, når jeg som international korrespondent er igennem i TV-Avisen. Så at få lov til at knokle igennem sammen med ham i Silkeborg og byde danskerne velkommen til en festlig aften i selskab med Kronprinsparret, er ren lykke, for vi har det simpelthen så sjovt sammen”, slutter Stéphanie Surrugue.

Store kulturnavne på scenen
På scenen i Jysk Musikteater vil Kronprinsparret traditionen tro uddele fire priser: Kronprinsparrets Sociale Pris til en banebrydende indsats med internationalt format inden for det sociale område, og Kronprinsparrets Kulturpris til en ekstraordinær præstation med internationalt format inden for kunst og kultur. Og ikke mindst Kronprinsparrets Stjernedryspriser, som gives til to unge kunstneriske talenter, der viser stort potentiale.

Derudover vil flere af Danmarks store og fremadstormende kulturnavne optræde. Silkeborgs egen Shaka Loveless optræder med sin helt nye single, ’Hvad er det egentlig, du vil’, og Simon Kvamm, der også er fra byen, spiller sammen med Marie Højlund og Aarhus Teater et nummer fra den anmelderroste teaterkoncert ’Lyden af de skuldre vi står på’. Det bliver en nyfortolkning af klassikeren ’Dejlig er jorden’, hvor der både er en sanger, en operasanger, et kor og tre musikere på scenen.

Den internationalt anerkendte sanger og sangskriver Aura er også på scenen med titelnummeret fra sin hitplade fra i år ’Can’t Steal The Music’, og vanen tro er der også plads til to fremadstormende talenter fra den danske musikscene. Den ene er duoen Jærv, der med Amanda Glindvad i front spiller smuk elektropop med nummeret ’Stille hjerte’. Den anden er anmelder-darlingen Bisse, som skal opføre sin meget personlige sang ’Drøm til min far’ sammen med fire strygere fra DR Symfoniorkestret.

Om Kronprinsparrets Priser
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Kulturpris kan nævnes kunstner Olafur Eliasson, teaterinstruktør Elisa Kragerup og holdet bag dramaserierne ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’, mens Kronprinsparrets Sociale Pris tidligere er gået til blandt andre organisationerne Natteravnene, ’Mind Your Own Business’ og Ungdommens Røde Kors. Sangerinderne MØ og Oh Land er blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Sidste år gik Kronprinsparrets Sociale Pris til ’Børn, Unge & Sorg’, der tilbyder gratis rådgivning og specialiseret psykologisk behandling til børn og unge, der har mistet et nærtstående familiemedlem eller som lever sammen med alvorligt syge forældre eller søskende. Kronprinsparrets Kulturpris gik til filminstruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm. Og Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til henholdsvis tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter og mundharpist Mathias Heise.

Kronprinsparrets Priser holdes lørdag den 25. november 2017 i Jysk Musikteater i Silkeborg og sendes direkte på DR1 klokken 21.00

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale