Gå til indhold
’Markedet er sit eget bæst, og så er de alle de andre kræfter i kunstverdenen, hvis ansvar er ikke at lade sig influere, ikke at lade sig påvirke’. Nina Beier, Billedkunstner i podcasten: Kunst og markedet. Hvor er kvinderne?
’Markedet er sit eget bæst, og så er de alle de andre kræfter i kunstverdenen, hvis ansvar er ikke at lade sig influere, ikke at lade sig påvirke’. Nina Beier, Billedkunstner i podcasten: Kunst og markedet. Hvor er kvinderne?

Nyhed -

Ny Kunstpodcast VISION: Kunst og markedet. Hvor er kvinderne?

Lyt med i denne udgave af Kunstpodcast VISION, hvor vi sætter spot på en af kunstverdenens største problemstillinger: Den kønsmæssige ubalance på kunstmarkedet. Hør perspektiver fra hele kunstmarkedets økosystem på, hvordan vi åbner for et untapped marked af kvinder i kunsten.

Har gallerierne en nøglerolle for at puste til skævvridningen? Og hvad med museerne og kunsthallernes ansvar for at invitere unge kvindelige talentfulde praksisser til at udstille i en langt højere grad end tilfældet nu? Kvindelige kunstnere er repræsenteret på kunstmesser med 24 procent, og på kunstauktioner globalt set udgør solgte værker af kvindelige kunstnere kun 2 procent. I denne podcast sætter vi spot på hele økosystemet, både det private og offentlige kunstmarked, der hænger uløseligt sammen og peger på, hvordan vi kan få en kunstscene i bedre balance.

"Der er et helt untapped marked af kvinder, som ud fra et investeringsmæssigt perspektiv er interessant at få med [… ] et helt uforløst potentiale af kvinders kunst, vi ikke får lov at opleve", lyder det fra kunstsamler Sara Lysgaard.

Hvilke løsninger og greb skal til for at sætte skub i en forandring? Hvem har ansvaret, og hvordan får vi de blinde vinkler frem i lyset? Der skal mere end snak til, lyder det fra Michael Thouber, direktør, Kunsthal Charlottenborg:

"Kvinder er ikke en minoritet. Så lad os se at komme i gang med det, som det her handler om, så der bare er nogenlunde lighed med kønnene i de to største repræsentationer, som vi trods alt har i verden," pointerer Michael Thouber.

Hør nogle af de markante stemmer fra den danske kunstverden diskutere hvordan de forholder sig til ubalancen, og hvad de selv mener, at der skal til; Jesper Elg – gallerist V1 Gallery, Nanna Hjortenberg – direktør CHART, Nina Beier – kunstner, Sara Lysgaard – kunstsamler, Mikkel Bogh – direktør SMK, Christine Buhl Andersen – forkvinde Ny Carlsbergfondet, Michael Thouber – direktør Kunsthal Charlottenborg.

Lyt med og få kunsten sat i perspektiv: 
Kunstpodcast Vision: Køn og kunst: Hvor er kvinderne? 
https://podcast.bikubenfonden.dk/kunst-og-markedet...

Podcasten er skabt på baggrund af Kunstsalon VISION under CHART den 26. august 2020: Kunst, marked kvinder – bedre balance?

Tidligere udgivet i serien:
#1 Kollektivets skaberkraft – om at dele kagen i stedet for at spise den selv. 
https://podcast.bikubenfonden.dk/kollektivets-skaberkraft

#2 Kunst i offentlige rum – om når kunsten flytter ud iblandt os. 
https://podcast.bikubenfonden.dk/kunst-i-offentlige-rum

#3 Wunderkammer – om når videnskab og kunst går i partnerskab. 
https://podcast.bikubenfonden.dk/wunderkammeret

#4 Kunstens evne til påvirkning og forhandling – om kunstens evne til at påvirke samfundet.
https://podcast.bikubenfonden.dk/kunstens-evne-til-pavirkning-og

#5 Ude af samtiden – om ekstemporære tendenser i kunsten og opløsning af modsætninger.
https://podcast.bikubenfonden.dk/ude-af-samtiden

#6 Kvindeblik under konstruktion – om The Female Gaze, der udfordrer The Male Gaze – det mandlige begærs blik – som har domineret kunsthistorien.
https://podcast.bikubenfonden.dk/kvindeblik-under-konstruktion

#7 Kan kunst skabe revolution – om det kritiske, det aktivistiske og det dialogskabende teater i en post-demokratisk tid.
https://podcast.bikubenfonden.dk/kan-kunst-skabe-revolution

#8 Hvad kan Vestens demokratier lære af Kina? – om hvordan den vestlige verden kan lade sig inspirere af Kina, og hvordan kunsten kan udfordre fordomme og påvirke til forandring.
https://podcast.bikubenfonden.dk/hvad-kan-vestens-demokratier-laere

Følg med på https://podcast.bikubenfonden.dk/, på Facebook og på Instagram, eller abonner på Kunstpodcast VISION i iTunes, SoundCloud og på Podbean.

Om Bikubenfonden
I Bikubenfonden har vi særligt fokus på scenekunst og billedkunst. Inden for disse to områder arbejder vi med at nyskabe muligheder for professionelle kunstnere og kunstinstitutioner. Det gør vi blandt andet ved at styrke samtalen om kunsten. I Kunstpodcast VISION sættes kunsten i perspektiv og der inviteres til debat i kunstens univers, uanset hvor du befinder dig.

Podcastserien produceres af Munck Studios for Bikubenfonden. Bikubenfonden udsender løbende nye episoder med afsæt i Kunstsalon VISION.

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale